SSK

MERKEZ HEYETİ

35.A.00/780 01/02/2006

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NA

15.12.2005 tarihli, 26024 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak 20.12.2005 tarihinde yürürlüğe giren 2005 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatı Tedavi Yardımı başlıklı Tebliğ ve ekleri SSK Başkanlığı İlaç Listesi Uygulama Talimatı olarak Kurum tarafından onaylanmıştır.Tedavi sırasında gerekli görülen ilaçlar için sağlık karnelerinde bulunan kendinden kopyalı reçetelerin kullanılacağı" hükmü ile ilgili olarak T.C.Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü İlaç ve Eczacılık Daire Başkanlığı tarafından yayımlanan 31.01.2006 tarih 5689 sayılı yazısı yayımlanmıştır.
Yazıda 28/03/2005 tarihli,3-247 sayılı Ek Genelgesinde; "
"Kurumumuz sağlık yardımlarından yararlanan tüm grupların muayene ve tedavilerinde kullanılan 07.1000.032..00 kod numaralı sağlık karnelerinin düzenlenmesi sırasında Sigorta İl/Sigorta Müdürlüklerimizde izdiham ve kuyrukların oluştuğu tespit edildiğinden, hizmetin sağlanması sırasında herhangi bir aksaklığa neden olunmaması bakımından yapılacak ikinci bir düzenlemeye kadar; Bundan böyle Sigorta İl/Sigorta Müdürlüklerimizce Kurumumuz sağlık yardımlarından yararlanan kimselerden ilk defa sağlık karnesi alacak olanlara ve sağlık karnesini kaybedenlere ya da okunamayacak durumda yıpranmış olanlara yeni sağlık karnesi düzenlenerek verilmesi, daha önce sağlık karnesi almış olup sağlık karnesinin reçete sayfalarının dolması nedeniyle yeniletmek isteyenlere yeni sağlık karnesi düzenlenmemesi, reçete sayfalan bitmemiş olan ve sağlık karnesi bilgisayarda kayıtlı olmayanların ise bilgisayar kaydının yapılarak etiket yapıştırılması, Sağlık karnelerinin reçete sayfalan biten ve yenilenmeyenler için gerek Sağlık Bakanlığı, gerekse Kurumumuzla anlaşmalı Üniversite ve özel sağlık tesisleri ya da Sağlık Bakanlığı sağlık tesislerince sevk yapılmış üniversite hastanelerince kendi Kurumlarına ait reçetelerin kullanılması durumunda; Kurumumuz sağlık karnelerindeki reçetelerde yer alan sigortalı, emekli sigortalı ile bunların geçindirmekle yükümlü olduğu eş, çocuk, ana ve babalarıyla hak sahibi olarak gelir ya da aylık alanın; adı-soyadı, T.C.kimlik numarası, sigorta ya da tahsis numarası, teşhis, tarih, protokol numarası, doktorun imzası, görev yaptığı hastanenin adı, diploma numarası varsa uzmanlık dalını belirten kaşenin bulunması halinde tek nüsha olarak düzenlenecek bu reçetelerin geçerli sayılması" duyurulmuştur. Bu durumda; Kurum sağlık yardımlarından yararlananların tedavilerinde kullanılan ilaçlara ait reçetelerle ilgili uygulamanın 28.3.2005 tarihli, 3-247 sayılı Ek Genelgede belirtilen esaslarla yapılmasının sürdürülmesi ve bu uygulamanın Tebliğin yürürlüğe girdiği 20.12.2005 tarihinde ve sonrasında da geçerliliğini devam ettirmesi SSK Yönetim Kurulu'nun 29.12.2005 tarihli, XVII/1010 sayılı Kararı ile uygun görüldüğü bildirilmektedir.

Bilgilerinizi ve Konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Ecz.Erdoğan Çolak

EK:
-------------------------------------------------------
T.C.
SOSYAL SİGORTALAR KURUMU BAŞKANLIĞI
Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü
İlaç ve Eczacılık Daire Başkanlığı

Sayı:B.13.2.SSK.5.02.07.00/XVII-8103-0-34-5689
TARİH:31/01/2006
Konu:Otokopili Reçeteler ANKARA

GENEL YAZI

İLGİ:28.3.2005 tarih, 3-247 sayılı Ek Genelge 15.12.2005 tarihli, 26024 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak 20.12.2005 tarihinde yürürlüğe giren 2005 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatı Tedavi Yardımı başlıklı Tebliğ ve ekleri SSK Başkanlığı İlaç Listesi ve Uygulama Talimatı olarak Başkanlık Yönetim Kurulunun 16.12.2005 tarihli, XVII/992 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Talimatın 11.1. Maddesinde; "ayakta ve evde tedavi sırasında gerekli görülen ilaçlar için sağlık karnelerinde bulunan kendinden kopyalı reçetelerin kullanılacağı" hükmü bulunmaktadır. Ancak 28.3.2005 tarihli, 3-247 sayılı Ek Genelgede; "Kurumumuz sağlık yardımlarından yararlanan tüm grupların muayene ve tedavilerinde kullanılan 07.1000.032..00 kod numaralı sağlık karnelerinin düzenlenmesi sırasında Sigorta İl/Sigorta Müdürlüklerimizde izdiham ve kuyrukların oluştuğu tespit edildiğinden, hizmetin sağlanması sırasında herhangi bir aksaklığa neden olunmaması bakımından yapılacak ikinci bir düzenlemeye kadar; Bundan böyle Sigorta İl/Sigorta Müdürlüklerimizce Kurumumuz sağlık yardımlarından yararlanan kimselerden ilk defa sağlık karnesi alacak olanlara ve sağlık karnesini kaybedenlere ya da okunamayacak durumda yıpranmış olanlara yeni sağlık karnesi düzenlenerek verilmesi, daha önce sağlık karnesi almış olup sağlık karnesinin reçete sayfalarının dolması nedeniyle yeniletmek isteyenlere yeni sağlık karnesi düzenlenmemesi, reçete sayfalan bitmemiş olan ve sağlık karnesi bilgisayarda kayıtlı olmayanların ise bilgisayar kaydının yapılarak etiket yapıştırılması, Sağlık karnelerinin reçete sayfalan biten ve yenilenmeyenler için gerek Sağlık Bakanlığı, gerekse Kurumumuzla anlaşmalı Üniversite ve özel sağlık tesisleri ya da Sağlık Bakanlığı sağlık tesislerince sevk yapılmış üniversite hastanelerince kendi Kurumlarına ait reçetelerin kullanılması durumunda; Kurumumuz sağlık karnelerindeki reçetelerde yer alan sigortalı, emekli sigortalı ile bunların geçindirmekle yükümlü olduğu eş, çocuk, ana ve babalarıyla hak sahibi olarak gelir ya da aylık alanın; adı-soyadı, T.C.kimlik numarası, sigorta ya da tahsis numarası, teşhis, tarih, protokol numarası, doktorun imzası, görev yaptığı hastanenin adı, diploma numarası varsa uzmanlık dalını belirten kaşenin bulunması halinde tek nüsha olarak düzenlenecek bu reçetelerin geçerli sayılması" duyurulmuştur. Bu durumda; Kurum sağlık yardımlarından yararlananların tedavilerinde kullanılan ilaçlara ait reçetelerle ilgili uygulamanın 28.3.2005 tarihli, 3-247 sayılı Ek Genelgede belirtilen esaslarla yapılmasının sürdürülmesi ve bu uygulamanın Tebliğin yürürlüğe girdiği 20.12.2005 tarihinde ve sonrasında da geçerliliğini devam ettirmesi SSK Yönetim Kurulu'nun 29.12.2005 tarihli, XVII/1010 sayılı Kararı ile uygun görülmüştür.