SSK İŞYERİ SIRA SİSTEMİ.

SSK İŞYERİ HEKİM REÇETELERİ HAKKINDA...


Değerli Meslektaşlarımız,



SSK Tip Sözleşmesinin 2.21. Maddesi gereği, SSK’ lı hastaların işyeri hekimlerince yazılan reçeteleri Odamızca oluşturulan sistem dahilinde karşılanmaktaydı

Uygulamada yaşanan güçlükler nedeniyle sistemin değiştirilmesi ihtiyacı doğmuştur.

1 Ocak 2006 tarihinden itibaren diğer İllerde de örnekleri bulunan parasal limit sistemi uygulaması başlatılacaktır.

Bu sisteme göre ;

- Kurum işyeri hekimlerince yazılan reçeteler, Odamıza getirilmeksizin (sıra dışı kaşesine de gerek olmaksızın ) sözleşmeli eczanelerden temin edilebilecektir.

- Her eczanenin aylık 750,00 YTL limiti aşmaması gerekmektedir. Bu limit eczanenin bir ayda karşılayacağı tüm işyeri hekim reçetelerini kapsamaktadır.

- Tüm işyeri hekim reçeteleri eczanelerce Odamıza onaylatılacaktır. Onay için getirilen reçetelerle birlikte provizyon sisteminden alınacak liste üzerinde işyeri reçeteleri işaretlenip yanına işyeri ismi yazılarak Odamıza bırakılacaktır. Listenin en altına her fabrika ismi, toplam reçete adetleri ve toplam reçete tutarı yazılacaktır. (Tutarlar iskonto düşülmeden önceki genel toplam üzerinden hesaplanacaktır.)

- Reçetelerin onayı sırasında toplam tutarın %1‘i Odaya katkı payı olarak ödenecektir.

- Her eczane için aylık 750,00 YTL + % 10 olan limiti aşan miktarda reçete getirilmesi durumunda Odamızda onay yapılmayacaktır. Ancak, limiti %10 oranında aşan miktar (75,00 YTL) bir sonraki ayın tutarından düşülmek üzere onaylanabilecek, Eczacı Odası onayı olmayan reçetelerin bedeli kurum tarafından ödenmeyecektir.

31.12.2005 tarihi itibariyle reçetelerin işyerince Odamıza bırakılması ve eczacının işyerine ilaçları teslim etmesi uygulaması sona erip, 1 Ocak 2006 tarihi itibariyle yeni uygulama başlayacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederiz.

Tarih: 26.12.2005 Saat: